28 februari 2007

The Revenge of the Cows

Het zat er aan te komen: na de decennialange ondierwaardige uitbuiting van dieren door de intensieve vleesindustrie, komen de koeien in opstand. De koeien nemen het niet langer dat ze als vleesmachines, als 'dingen' in plaats van als wezens worden behandeld. In hun revolutie worden ze geholpen door de kippen. Het verloop van de koeienrevolutie kan je hier volgen.

26 februari 2007

Carnaval 2007

Zoals ieder jaar vierde ik ook dit jaar weer Carnaval in Aalst. Meer nog: doordat Kerim en ik in september 2006 naar de Koolstraat verhuisd zijn, hadden we de eer en het genoegen langs het traject van de zondagsstoet te wonen. We maakten van de gelegenheid gebruik om heel wat mensen uit te nodigen om vanuit onze woonkamer en vanop ons terras naar de stoet te kijken. Tussen deze mensen bevond zich ook de Groene Carnavaljury (waarover later meer) en een groot aantal CAP-leden. Het werd een gezellige bedoening met veel bier en ajuinsoep... Carnaval was alvast goed begonnen, en ook de volgende dagen bleven we volop feest vieren!

13 februari 2007

Groen! voert klimaat actie op valentijnsdag

Morgen voert Groen! regio Aalst-Oudenaarde actie aan het station in Aalst. Groen! wil de treinreizigers bedanken omdat zij zich op een milieuvriendelijke manier naar het werk of naar school verplaatsen. Door zich met de trein en niet met de auto te verplaatsen stoten ze geen CO2's uit. Zo dragen ze op een belangrijke manier bij tot de zorg voor het klimaat, want de CO2's die zich onder andere in de uitlaatgassen van auto's bevinden dragen bij aan de opwarming van de aarde, waardoor het hele ecosysteem verstoord raakt.

14 februari is niet alleen valentijnsdag, maar ook de verjaardag van de ondertekening van het Kyoto-protocol, het verdrag dat verschillende landen ondertekenden met als doel de opwarming van de aarde te beperken. Het Kyoto-protocol gaat niet ver genoeg om de klimaatsverandering te beperken, maar zelfs in het naleven van dit protocol slagen de Belgische en Vlaamse regering voorlopig niet. Groen! voert actie op de verjaardag van het Kyoto-protocol om het falende beleid van de regeringen aan te kaarten. Vanaf 6u bedankt Groen! de treinreizigers voor hun inzet voor het klimaat.

08 februari 2007

Vrouwen, kledij en seks

Gisteren moest ik toch even lachen toen ik in de krant "metro" volgend artikel las: "Voor de meeste vrouwen is de keuze tussen seksen nieuwe kleren snel gemaakt. De gemiddelde Amerikaanse zou er anderhalf jaar seks voor willen opgeven om een hele nieuwe kleerkast te krijgen. Rume zes op de tien ondervraagde vrouwen zeggen dat ze het erger zouden vinden om hun favoriete kledingstuk te verliezen dan een maand zonder seks te moeten overleven. De reden ligt voor de hand, zo blijkt verder uit de enquête: kleren, en niet mannen, zijn de grote liefde van vrouwen. Zowat de helft van de dames vindt dat haar favoriete kledingsstuk haar meer vertrouwen en een sexyer gevoel geeft dan haar man. Driekwart van hen gelooft in liefde op het eerste gezicht als het op het perfecte truitje of rokje aankomt - amper 54% heeft er vertrouwen in om meteen de juiste man te spotten. Bovendien duurt hun 'relatie' met hun lievelingskledij ook langer. De gemiddelde Amerikaanse tussen 18 en 54 gebruikt haar favoriete kledingsstuk 12,5 jaar, een jaar langer dan haar langste relatie met een man. Kleren maken dus niet de man, ze vervangen hem gewoon...

Hierbij wezen de partners gewaarschuwd! In een ruzie kunnen ze maar beter geen wraak nemen op het favoriete kledingstuk van hun vrouw!