14 mei 2009

Wij zijn de groene economie!

In de campagne moet het eindelijk over inhoud gaan. En dan wel over hoe we een antwoord moeten bieden op de economische crisis. Groen! heeft alvast een antwoord klaar: we moeten dringend werk maken van een groene New Deal, een herstelplan dat een antwoord biedt op de drie crisissen tegelijkertijd: de economische crisis, de sociale crisis en de klimaatcrisis. Want het zijn vooral de zwakste mensen in onze samenleving die het meest lijden onder deze crisissen. Voor mensen met een slecht geïsoleerde woning zijn de stijgende energieprijzen een extra groot probleem. Voor mensen met een onzekere werksituatie dreigen ontslagen altijd het meest. En mensen die van een uitkering leven gaan het meest gebukt onder stijgende voedselprijzen. 

Door te investeren in hernieuwbare energie, isolatie, groene industrie, openbaar vervoer en bodemsanering, creëren we tegen 2020 1oo ooo jobs in Vlaanderen. Op die manier gaan we echt voor meer werkgelegenheid, en tegelijkertijd halen we de CO2-uitstoot naar beneden. 

Van Vlaanderen de logistieke draaischijf maken van Europa is niet de oplossing. Deze plannen trekken alleen maar meer verkeer en meer fijn stof aan. Aan kankerdoden hebben we er in Vlaanderen echter al genoeg. Door te gaan voor een groene economie bieden we echt een antwoord op de crisis. 

Labels: , , , ,

1 Reactie(s):

Anonymous Anoniem schreef...

Populariseren van de ecologische boodschap, daar is niets mis mee, integendeel. We leven vandaag in de 21ste eeuw, de eeuw van de ecologie, tot spijt van wie het benijdt.De klok kan je niet tegenhouden, wel vertragen en daar is heel wat geld aan verdient.

Hugo Van Damme

10:57 a.m.

 

Een reactie posten

<< Terug