04 mei 2009

"Voor een ander Europa", het nieuwe boek van Bart Staes

Zaterdag stelde Bart Staes in het Fakkeltheater te Antwerpen zijn nieuwe boek, "Voor een ander Europa" voor. Zoals altijd verdedigde het redenaarstalent Bart zijn visie op Europa met veel vuur. De grote lijn in het verhaal is dat Europa op vele vlakken veel beter kan, maar dat het project Europa toch waardevol is. Zo leven de leden van de Europese Unie al meer dan zestig jaar in vrede met elkaar, een unicum in de Europese geschiedenis. 

Staes:  “Europa blijft een uniek vredesproject. Vroegere vijanden werken al decennia samen, na jarenlange of zelfs eeuwenoude vetes. Die samenwerking is absoluut niet evident en verloopt al even min zonder horten en stoten; maar Europa gaat vooruit. Trager dan sommigen hopen; sneller dan critici vrezen.”

Voor een ander Europa drijft op Hoop én Perspectief. In de Verenigde Staten bevatte het Yes we can van Barack Obama die positieve en wervende boodschap. Staes: “Om de crisissen in Europa te lijf te gaan, pleit ik voor een Groene New Deal. Met dat ambitieuze plan mik ik op niets minder dan een betere wereld; met aandacht voor innovatieve economie, faire handelsrelaties, milieu én mens. Think Big, Vote Green is de slagzin van dit boek. Mijn boodschap is duidelijk: we moeten in Europa gaan voor een Green New Deal.”

Labels: , , ,