24 april 2009

Raakt Aalst ooit nog op het goede spoor?

Hoe zetten we Aalst weer op het goede spoor?

Groen! Aalst nodigt u uit in Erembodegem voor een gesprek over ecologiche en sociale keuzes in Vlaanderen. Op vrijdag 24 april in de polyvalente zaal van de Gemeenteschool, vanaf 20u. Met Filip Watteeuw (lijsttrekker Oost-Vlaanderen), Nancy Elonga (6de plaats Oost-Vlaanderen), Karine Kindermans (8ste opvolger Oost-Vlaanderen) en Joke Van de Putte (2de plaats Europese lijst).


Bij vergelijking van de levenskwaliteit in 588 gemeenten komt Aalst uit op de 432e plaats. Vooral de socio-economische toestand, de kwaliteit van de huizen en het leefmilieu scoren heel slecht. Dat leren de statistieken van de Federale Overheidsdienst Economie.
Met 78 000 inwoners is Aalst de zesde grootste stad van Vlaanderen. Maar dat is er niet aan te zien, en de inwoners voelen dat allerminst zo aan. Het recente tevredenheidsonderzoek van de Vlaamse regering, de Stadsmonitor 2008, leert dat wij als inwoners van Groot-Aalst onszelf de zwakste centrumstad van Vlaanderen vinden. We bengelen als laatste aande staart van de 13 centrumsteden.
De Aalstenaars missen vertrouwen in het stadsbestuur, gezonde en verkeersveilige leefomgeving, kinderopvang, betaalbare woningen, cultureel aanbod en recreatie. Er is ook gebrek aan kindvriendelijkheid en groen in de stad.

Labels: , ,