29 december 2007

Klimaat: WWF roept het jaar van de actie uit!

Volgens WWF betekende het jaar 2007 het jaar waarin mensen zich bewust werden van de opwarming van de aarde. De film "an inconvenient truth" van Al Gore, en de Nobelprijs voor de vrede voor Al Gore en het VN-Klimaatpanel droegen daar ongetwijfeld toe bij. Ook de stijgende temperaturen, en de herhaaldelijke warmterecords op jaarbasis in Belgiƫ doen een belletje rinkelen.

Maar met bewustwording alleen verandert er natuurlijk niets, daarom roept WWF nu op tot handelen. Het jaar 2008 moet het jaar van de actie worden, waarin mensen zich actief inzetten om de CO2 uitstoot te reduceren. Het is in de eerste plaats de overheid die maatregelen moet nemen om klimaatvriendelijke initiatieven aan te moedigen. Ze wordt hiertoe aangezet door manifestaties zoals de klimaatmanifestatie begin december waar ondanks het slechte weer en de treinstaking 3500 mensen op afkwamen.

Maar ook wat iemand als individu doet, brengt iets op. Veel individuƫn samen kunnen een verschil opleveren. Om dat duidelijk te maken, plaatste WWF een kaart op zijn website waarin iedereen die inspanningen wil leveren voor het klimaat zijn adres kan achterlaten. Zo kan iedereen opzoeken wie er in zijn buurt nog met het klimaat begaan is.

WWF voert actie met vismensen, met als boodschap dat de mensheid zich zal moeten aanpassen aan het leven in water als we niet snel een halt toeroepen aan de opwarming van de aarde. Door de stijgende temperaturen zal de zeespiegel namelijk stijgen waardoor er minder bewoonbare oppervlakte ter beschikking staat. Meer info vind je op www.wwf.be

Labels: , , ,

1 Reactie(s):

Anonymous Anoniem schreef...

Heel goed om op te roepen tot actie. Er wordt veel gepraat over het milieu maar nog te weinig gedaan. Dat begint natuurlijk bij simpele dingen als spaarlampen. Het helpt ook veel om minder vlees te eten, bij de productie daarvan komen veel broeikasgassen vrij. Het lijkt me ook niet nodig om het hele jaar door ingevlogen zomergroenten als sperziebonen te eten etc. Let erop dat je geen foute vis eet (zie www.goedevis.nl) en dat je eerlijk eten koopt (www.fairfood.org). Zo kun je nog veel meer verzinnen maar het is belangrijk dat iedereen zijn verantwoordelijkhied neemt en niet wacht op zijn buurman of de overheid.

3:31 p.m.

 

Een reactie posten

<< Terug