14 januari 2007

Groen! maakt zijn lijsttrekkers bekend

Meer dan 500 groenen duidden gisteren op het congres van Groen! de lijsttrekkers aan voor de federale verkiezingen van 2007. De senaat zal getrokken worden door Vera Dua. Peter Tom Jones en Freya Piryns staan respectievelijk op de tweede en derde plaats. Tegelijkertijd zijn zij ook opvolgers.
De Oost-Vlaamse kamerlijst zal getrokken worden door Stefaan Van Hecke (zie foto) uit Merelbeke. Op de tweede plaats staat Els Keytsman, gemeenteraadslid uit Aalst. Meryem Kaçar uit Gent staat op de derde plaats. Deze twee vrouwen zijn ook opvolger.
De West-Vlaamse kamerlijst wordt getrokken door Wouter De Vriendt, de Antwerpse door Meyrem Almaci, de Limburgse door Johan Danen. In Brussel-Halle-Vilvoorde is Tinne Van der Straeten lijsttrekker en in Leuven Peter Lombaert. Informatie over deze mensen kan je vinden door op hun naam te klikken.

Tijdens haar nieuwjaarstoespraak zei Vera Dua dat de thema's voor de verkiezingen voor de Groenen vooral de klimaatsverandering en de armoede zullen zijn. Hoewel Vlaanderen een welvarende regio is waar het gemiddeld inkomen erg hoog ligt, is de armoede in Vlaanderen nog steeds schrijnend. De 11% van de bevolking die arm is, mag niet aan haar lot overgelaten worden. In tegendeel, de politici moeten dringend maatregelen nemen om deze armoede op duurzame wijze weg te werken!