30 november 2006

Groen! roept mee op voor betoging VW-werknemers


Duizenden mensen verliezen hun job bij Volkswagen en de toeleveringsbedrijven. De drie vakbonden organiseren daarom zaterdag 2 december een betoging onder de noemer "Solidair voor werk".

Groen! steunt de oproep van de vakbonden voor deze betoging en stapt zelf ook mee op.Voorzitter Vera Dua roept alle Groen!leden en -sympathisanten op om mee hun solidariteit te betuigen met de getroffen werknemers. Met de Groen-delegatie lopen o.a. Bart Staes, Jos Stassen en Jef Tavernier mee.

Vanuit Aalst rijden bussen van het ABVV naar Brussel-Zuid, waar de betoging van start gaat. Meerijden kan gratis, maar vooraf reserveren is wel noodzakelijk. De bussen vertrekken om 9.30u. Tot dan!

1 Reactie(s):

Blogger Sta Op - Debout schreef...

Prima Joke, proficiat.

Het zal er druk worden. Van mijn kant heb ik helpen bekomen dat de ex-bezetters van de Waterloolaan 103 soep zullen koken voor de betogende arbeiders. En staan we met onze BUS aan het piket, ik heb er afgelopen week nog twee keer de nacht doorgebracht in solidariteit met de werkers.

Met de BUS zullen we zaterdag vanaf 14.00 u. ook aan de Beurs staan, om lidkaarten te verkopen van CAP en om pamfletten te verdelen in verband met de herstructureringen, sluitingen en delocaliseringen.

Goed nieuws : drie Volkswagenvestigingen in Brazilië hebben hun onvoorwaardelijke solidariteit toegezegd per fax. Ze worden daar ook bedreigd met in totaal 5.700 ontslagen verdeeld over de drie vestigingen in Brazilië.

Het moreel is nog vrij hoog, er zullen ook tussen de 2.000 en 3.000 arbeiders uit Duitsland mee komen manifesteren.

We hebben ook José Garcia van het Huurderssyndicaat en Manuel Chiguero van de vzw CHEZ NOUS/BIJ ONS een korte toespraak laten houden aan het piket. Het is belangrijk dat er wederzijdse solidariteit komt tussen uitgeslotenen en arbeiders. Want de werkloze arbeider vandaag is de arme van morgen.

Verder vind ik het fijn dat Groen! zich solidair verklaart met de werkende mensen.

Tot ziens,

Stefan Roumen.

4:29 p.m.

 

Een reactie posten

<< Terug