11 maart 2009

Klaar voor de groene Big Bang?


Groen! presenteert: de Groene Big Bang

Zo’n 13 miljard jaar geleden ontstonden uit één grote knal – de ‘Big Bang’ - onze kosmos, het universum, de natuurwetten en alle materie. Niets zou nog hetzelfde zijn nà de oerknal. De Big Bang was het begin van alle verdere leven op aarde.

Vandaag wordt het alweer erg heet onder onze voeten. De aarde warmt steeds sneller op en in onze samenleving stijgt de temperatuur vaak sneller dan in een snelkookpan. Op klimatologisch, sociaal en economisch vlak is de crisis nooit zo groot geweest.

Groen! ziet de crisis als een historische kans om de zaken helemaal anders aan te pakken en om op grote schaal nieuwe jobs te creëren. Om ons milieu schoner te maken en meer ontspannen te gaan leven. We moeten het roer drastisch durven om te gooien. We hoeven dus niet bang te zijn voor de Groene Big Bang. We moeten ‘m omarmen want de Groene Big Bang staat voor:

Een groene economie. Een economie die duurzaam, gezond, milieu- en mensvriendelijk is. Een economie die afval omzet in grondstoffen en oneindig recycleert. En zo vele duizenden nieuwe banen creëert.

Een betere levenskwaliteit. Wij willen onze afstompende manier van leven en werken veranderen in een evenwichtige en duurzame manier van samenleven waarin iedereen gewaardeerd wordt voor de inzet van zijn talenten.

Een maatschappij waarin iedereen meetelt. In een écht beschaafde maatschappij heeft iedereen dezelfde rechten: werkenden, gepensioneerden, mensen zonder inkomen, kleine spaarders, maar ook wie niet kan sparen.Wij verzetten ons tegen een manier van denken of een beleid dat mensen verdeelt en tegen elkaar opzet.

Die Groene Big Bang is mogelijk. We zijn het aan onszelf en onze omgeving verplicht om samen werk te maken van een mooie toekomst en een bloeiende samenleving waarin duizenden nieuwe jobs gecreëerd worden. En dat kan het best door massaal op Groen! te stemmen!

Kies voor Groen! en maak van de Groene Big Bang dé verkiezingsinzet op 7 juni.

De toekomst wil vooruit!

www.degroenebigbang.be

Labels: , , ,