25 januari 2009

Drama in Dendermonde


Groen! is diep geschokt door de steekpartij die vrijdag plaatsvond in een Dendermondse crèche. De partij wil haar oprechte medeleven betuigen aan de familieleden, vrienden en collega’s van de getroffenen. Er zijn geen woorden voor dit brutale geweld. Wat alle mensen die op een of andere manier getroffen zijn door dit vreselijke drama nu meemaken, moet verschrikkelijk zijn. Deze mensen moeten zo goed mogelijk ondersteund worden.

Het feit dat de zieke dader het vooral gemunt had op kleine, weerloze kinderen tart iedere verbeelding en laat ons met verstomming achter. Kinderen zijn onze hoop en toekomst en daar mag op geen enkele manier aan geraakt worden. Een geweldenaar die zo doelgericht onschuldige slachtoffers viseert, bedreigt onze maatschappij. Er is geen enkel excuus voor dit soort weerzinwekkend geweld.

Groen! dankt de verschillende ordediensten voor hun snelle optreden: de politiediensten, het verplegend en begeleidend personeel, de gemeentediensten en het crisisteam van de overheid. Kosten noch moeite mogen gespaard worden om de slachtoffers van deze schokkende steekpartij op te vangen en volledig te onderzoeken wat er gebeurd is en hoe we dergelijke drama’s kunnen vermijden. Onze gedachten zijn bij allen die vandaag lijden als gevolg van deze verbijsterende gewelddaad.

Labels: , , ,