26 december 2008

Groen! Aalst reikt groene pluim uit!


Groen! Aalst reikt elk jaar een Groene Pluim uit voor een opmerkelijk Aalsters ecologisch initiatief. Het kan gaan om zorg voor natuur en milieu, duurzaamheid (energie, wonen, ...), verkeersveiligheid, sociale acties, samenlevingsopbouw of internationale solidariteit.


Wie komt in aanmerking?
Kandidaten moeten minstens 1 jaar in Aalst wonen of minstens 1 jaar lid zijn van een Aalsterse vereniging. Verenigingen moeten minstens 1 jaar actief zijn in Aalst.


Hoe wordt een kandidatuur ingediend?
Elke Aalstenaar, bedrijf, school of vereniging van Aalst, kan een voorstel indienen tot uiterlijk 10 januari 2009 via een mail of brief aan
Joke Van de Putte ( http://groenaalst.be/ , Koolstraat 73, 9300 Aalst).


Je vermeldt naam en adres van de kandidaat en ook een degelijke motivatie waarom zij de Groene Pluim verdienen. De jury onder leiding van Joke Van de Putte kiest uit de kandidaturen een shortlist van vijf initiatieven, die voorgesteld worden op de website van Groen! Aalst en Jong Groen! Aalst.


Eerdere winnaars van de Groene Pluim waren de sociale werkplaats De Loods in 2007. Vorig jaar won Wim D'Haeseleer van Natuurpunt, al jaren actief voor de zorg om het natuurgebied Honegem.


De uitreiking van de Groene pluim 2008 heeft plaats op zaterdag 24 januari 2009 (vanaf 19u), tijdens de nieuwjaarsreceptie van Groen! Aalst. De locatie wordt weldra bekendgemaakt.

Labels: , , , , , , ,