03 december 2008

Lerarenveldloop in Betekom


Dat er onder de leerkrachten opmerkelijke sportievelingen zijn, mag duidelijk zijn: maandelijks komen leerkrachten uit Vlaams-Brabant en Antwerpen samen om een "Lerarenveldloop" te houden. 8 keer per jaar lopen de leerkrachten de longen uit hun lijf, met als apotheose een kampioenschap in de maand mei. Via een ranking blijkt uiteindelijk welke school de sportiefste is.

Vandaag verzamelden de leerkrachten in de Gemeentelijke Basisschool van Betekom. En ondanks het ijskoude weer en de examens kwamen maar liefst 51 leerkrachten opdagen. Maar de leerkrachten liepen niet enkel: na het sporten verzamelden ze in de cafetaria om er lekkere boterhammen te eten en een koffie of een Leffe te drinken. Zelfs zwarte Piet was aanwezig, hij zette enkele lopers in de bloemetjes en beloonde iedereen met lekkere speculaas. De leerkrachten vormden er een erg gezellige bende!

De volgende leerkrachtenveldloop vindt plaats op 21 januari in 'De Knipoog', de Gemeentelijke Basisschool van Vorselaar. Inschrijven gebeurt tussen 14u en 15u op de dag zelf. Iedereen mag deelnemen, voor onderwijspersoneel is het gratis, voor anderen 1 euro. De start is om 15.15u. Dames lopen 3,4 km, heren 6,8 km. Er zijn kleedkamers en douches ter plaatse.

De grote bezieler van deze veldlopen is oud-leerkracht Frans Coenen, bereikbaar via

Labels: , , , ,