16 februari 2009

Dedecker en Eppink brengen achterhaald verhaal

Europees kandidaat voor LDD, Eppink, denkt slim te zijn en brengt een achterhaald 'groen' verhaal: hij wil de aarde redden met auto's die rijden op elektriciteit, komende van kerncentrales. Reden daarvoor is dat kerncentrales volgens hem geen CO2 uitstoten en dus een propere vorm van energie zijn. Het kernafval, waarmee we de generaties na ons opzadelen en dat extreem gevaarlijk is, ziet hij als een detail. Hij gelooft ook niet dat dat zoveel kwaad kan. Volgens hem kunnen we dat afval probleemloos in kleilagen diep onder de grond stokeren. Hij denkt zeker dat we onze grond eindeloos vol kunnen stoppen met zeer schadelijk radio-actief materiaal. 

Bovendien gelooft Eppink niet dat het met onze aarde zo slecht gesteld is. Volgens hem is het helemaal niet bewezen dat de aarde door de mens opwarmt. Voor die bewering baseert hij zich op de achterhaalde Verklaring van Leipzig uit 1995. Intussen groeit de consensus bij de wetenschappers over de menselijke oorzaak van de opwarming van de aarde. Beweren dat dit niet zo is, is zoals de evolutietheorie in twijfel trekken. De meeste mensen die de evolutietheorie afstrijden, doen dit op basis van hun geloof. Dedecker vertrekt ook vanuit een bepaald geloof om de opwarming van de aarde te ontkennen: het blinde geloof in een ongebreidelde markt, het dwaze geloof dat iedere mens ongehinderd zijn goesting kan doen, zonder rekening te houden met iemand anders of met de draagkracht van de aarde. Volgens hem is de aarde oneindig. Het kleinste kind begrijpt echter dat de aarde begrensd is en dat ze moet verdeeld worden onder haar bewoners. Dedecker wil zoveel mogelijk voor zichzelf en zijn volgelingen, Groen! wil zoveel mogelijk voor iedereen, zo eerlijk mogelijk verdeeld. 

Het verhaal van Dedecker en Eppink is op nog heel wat vlakken achterhaald: zij geloven niet dat fijn stof schadelijk is en kanker veroorzaakt, net zoals roken en passief roken. Pesticiden en ggo's kunnen volgens hen geen kwaad, de dioxinecrisis was een bagattel. Dit onder het mantra: "Ik wil altijd en overal mijn goesting doen." Of is het de goesting van Dedecker? Want wie niet zegt wat naar zijn goesting is, vliegt zonder pardon uit zijn partij. De god van de vrije meningsuiting ziet blijkbaar vooral zichzelf als god. 

Labels: , , , ,