07 augustus 2007

Jong Groen! zomercaravaan vertrekt dit jaar vanuit Aalst!


Op zaterdag 11 augustus vertrekt de jaarlijkse fietscaravaan van Jong Groen! uit Aalst. Deelnemers uit heel Vlaanderen verzamelen in Aalst om vervolgens naar Zottegem te fietsen. De volgende dag fietst de groep naar Oudenaarde, om uiteindelijk via Waregem en Zedelgem op woensdag 15 augustus na een bezoek aan het Lappersfortbos in Brugge aan te komen in Knokke. In de verschillende vernoemde steden en gemeenten voert Jong Groen! acties.

In Aalst verzamelen de jonge groenen om 12u aan het Cultureel Centrum De Werf. Daar zullen ze actie voeren rond diversiteit: de bezoekers van de markt en de bibliotheek zullen de mogelijkheid krijgen om een kwis over diversiteit op te lossen, waarbij ze een kleine beloning krijgen.

Nadien houden de jonge groenen een picknick. Om 14u vertrekken ze naar Zottegem.

Wie mee wil rijden kan zich nog altijd inschrijven door te e-mailen naar info@jonggroen.be



Labels: , , ,

2 Reactie(s):

Anonymous Anoniem schreef...

Wat ook groen is? Vlees laten.
Want er kunnen 12 a 14 vegetariërs leven van wat één mens-carnivoor verorbert! Als iedereen vegetarisch wordt dan komt een gebied landbouw vrij ter grootte van half Europa. Melk bvb kost voor ieder liter 990 ltr drinkb water!!! Vlees kost enorm aan water. Ikzelf ben veganist dus dan kan je alles nog es X2 doen.... doei!
Denk daar ook maar eens over na!

5:37 p.m.

 
Anonymous Anoniem schreef...

Vegetarisch eten is ook groener/ bewuster zijn. Niet alleen voor dieren maar ook voor de natuur, energie, verspilling, en je medemens. Van 1 mens-carnivoor (en dat zijn we echt niet) kunnen er makkelijk 12 a 14 vegetariërs van leven. Als iedereen vege' is dan komt er een gebied vrij ter grootte van half Europa! Geen honger meer in deze wereld! Er is dan zelfs overschot die vervolgens kan dienen als biobrandstof!
Melk bvb, dat kost per liter jawel...echt waar...990ltr water (zie EOS)! Om 1 kg vlees te produceren kost het massa's aan drinkbaar water, daar kan je twee jaar van douchen en veroorzaakt 36kg CO² en of 169 Megajoules (een 100 Watt lamp 20dagen laten branden) enz enz...(carros.nl)!
Ikzelf? Ben al 18 jaar veganist dus dat is nog beter...X2
daar kunnen dan een 24 mensen van eten! Is helemaal niet moeilijk en ongezond zoals veel onervaren mensen durven te beweren! De beste stuurlui staan zoals altijd aan wal hé?

Dikke groe'n'tjes!
Doordenkertje dus... ;o))
Succes met je BLOGGY!

5:54 p.m.

 

Een reactie posten

<< Terug