30 maart 2008

Biologisch katoen in de mode

Na de biologische groenten en fruit doet ook het biologisch katoen aan een opmars. Kledij van biologisch katoen vind je tegenwoordig niet enkel in gespecialiseerde kleinhandels, maar nu ook in grote ketens zoals Bioplanet (Colruyt), H&M en C&A. Daardoor wordt de biokatoenmode gevarieerd en, wat ook belangrijk is, betaalbaar. De prijzen van de biokleding in de ketens is namelijk niet duurder dan de kledij van niet-biologisch katoen.

Met deze kledinglijn willen de ketens ook het doelpubliek van de milieubewuste consument bereiken. Een bijkomend voordeel is dat minder milieubewuste mensen toch de kledij zien hangen en zullen kopen wanneer ze ze mooi en betaalbaar vinden. Ideaal zou natuurlijk zijn wanneer deze ketens enkel nog kledij van biologisch geteeld katoen zouden aanbieden. Maar dit is alvast een stap in de goede richting.

Labels: , , ,

1 Reactie(s):

Anonymous Manon Gagic schreef...

Ik ben ook super blij dat er steeds meer betaalbare biologische kleding te vinden is. Wij zijn als ouders van een dochtertje pas geleden zelf gestart met een webwinkel waarin we laten zien dat biologisch ook heel betaalbaar en mooi kan zijn. We verkopen bijvoorbeeld al een rompertje vanaf 4,95 euro. Onze webwinkel is te vinden op www.greenjump.nl en het is een warenhuis met alles voor baby en kind maar dan groen.

Groetjes, Manon

10:21 p.m.

 

Een reactie posten

<< Terug