07 september 2006

Groen! wil de schoolkosten sterk doen dalen

Schoolgaande kinderen betekenen voor vele ouders een enorme hap uit het gezinsbudget. Aan het begin van het schooljaar hebben de kinderen vaak nieuwe kleren, nieuwe schoolboeken, kaftpapier en schoolgerief nodig. De merchandisingsmechanismen van het kapitalisme zetten jongeren ertoe aan te kiezen voor duurdere en vaak nodeloze prullaria.

Volgens Groen! kunnen het stadsbestuur, alle Aalsterse scholen, de armenverenigingen en de vzw SOS Schulden op School samen concrete afspraken maken over een daling van de schoolkosten. Een boekenfonds kan ervoor zorgen dat boeken worden gehuurd en hergebruikt in plaats van gekocht. Door kaftpapier en schoolgerief in grote hoeveelheden aan te kopen kunnen de prijzen dalen. Nieuwjaarsbrieven en cadeautjes voor moeder- en vaderdag kunnen tijdens de lessen plastische opvoeding worden gemaakt in plaats van aangekocht te worden. Een drinkwaterfonteintje in plaats van een drankautomaat zorgt ervoor dat iedereen zijn dorst kan lessen op gelijk welk moment, en is bovendien gezond en gratis. Ook schooluitstappen kunnen goedkoper worden. Uiteindelijk is een netoverschrijdend busvervoer goedkoper voor de scholen en de stadskas.

1 Reactie(s):

Anonymous Anoniem schreef...

Zegt art 24 ยง3 van onze grondwet niet dat het onderwijs "kosteloos moet zijn tot het einde van de leerplicht"? Wil Groen! dan minder ver gaan dan de burgerlijke wetgeving? Wat moet een weldenkend mens anders denken van "schoolkosten ""sterker"" doen dalen"?

Het alomtgenwoordige probleem van Groen!: een gemiste kans omdat ze niet ver genoeg durven gaan...

9:17 p.m.

 

Een reactie posten

<< Terug