31 maart 2008

Lentewandeling door natuurgebied Hogedonk


Op zondag 6 april organiseert Natuurpunt een lentewandeling doorheen het natuurgebied Hogedonk. De wandeling begint om 10u en wordt om 12u afgesloten met een lentedrink aangeboden door de stad Aalst. Plaats van afspraak is de Wiezebrug, in de Roland Monteynestraat, aan de grens Gijzegem-Herdersem.

Het natuurgebied Hogedonk is een natuurlandschap in het Denderland in Aalst. Het bestaat uit natte meersen, rietvelden, bosjes en oude Denderarmen. Het gebied biedt een ruime variatie aan wilde fauna en flora. In samenwerking met de lokale landbouwers spannen Natuurpunt en de stad Aalst zich in om de rijkdom van dit gebied te bewaren. Zo werden poelen geruimd en een ooievaarpaal geplaatst, en een populierenbos werd gekapt om de vroegere meersen te herstellen.

In de toekomst zullen er met het project 'Trage Wegen' een natuurleerpad en enkele wandelpaden aangelegd worden. Ook enkele verdwenen wegels en buurtwegen worden opengesteld. Op die manier wordt het natuurgebied een toegankelijke oase van rust en kalmte in de Aalsterse deelgemeenten Gijzegem en Herdersem. Nu enkel nog duimen voor droog weer komende zondag!